Put dug skoro 5.000 km
0

Britanka obišla Balkan u 'fići'

Sarajevo-x.com
'Kada sam prvi put, 2004. godine, na ulici u Skoplju ugledala fiću, znala sam da moram da imam taj automobil. Tako mali i lijepo oblikovan, privukao me je na prvi pogled.', objasnila je britanka Ema Carmichael za beogradske Večernje novosti. Kupila je fiću i odučila obići Balkan nakon pet godina rada na Kosovu.

Tokom deset sedmica prešla je 4.677 kilometara.

  • Plan da upoznam ovo područje bio je skovan još ranije, ali sam se malo premišljala pod uticajem prijatelja koji su me ubjeđivali da nisam normalna kad krećem na toliki put u fići. Ipak, naredni odlazak u Makedoniju bio je sudbonosan, jer sam u Tetovu videla prelijepog bijelog fiću. Pronašla sam njegovog vlasnika, ali, automobil nije bio na prodaju - ispričala je Ema Večernjim novostima.

U avgustu ove godine postala je vlasnica željenog fiće, kojim je odmah krenula u nesvakidašnju avanturu. Iz Makedonije, gdje je kupila automobil, Ema je nastavila put ka Grčkoj, a potom sjevernoj Turskoj, da bi se našla u Bugarskoj i Rumuniji.

Iz Srbije, gde je nekoliko dana provela u Beogradu, produžila je u Bosnu i Hrvatsku, odakle je put odveo u Crnu Goru, a potom i u Albaniju. Pošto je nestabilno vrijeme pokolebalo, vratila se u Skoplje, odakle je i krenula.