Najrazmaženije dijete
0

Britanka na odjeću i igračke za bebu troši stotine eura sedmično

Sarajevo-x.com
Uprkos tome što Thai Dickenson ima samo 16 mjeseci u njegovom ormaru se nalazi isključivo dizajnirana odjeća, a odjeće ima toliko da bi se čak i David Beckham postidio.

Majka Suzanne do sada je potrošila više od 13.000 eura kako bi sinu priuštila najmoderniju odjeću. Ona je malenom Thaiju kupila 90 eura vrijednu Dior jaknu, majice Dolce & Gabana, te Ugg čizme čija je cijena 60 eura.

Dječija soba, pak, je prepuna igračakama koje su koštale nekoliko stotina eura, a za prvu rođendansku zabavu Suzanne je izdvojila preko 2.800 eura.

Majka Suzanne, bivša čistačica, štedi svaki novčić koji ima kako bi svom sinu kupila samo najbolje stvari, te ističe kako je njen sin vrijedan toga.

"Znam da je to mnogo novca, ali vaša djeca su popularnija ukoliko mnogo novca trošite na njih. Svi žele da budu pozvani na Thaijev rođendan", kazala je Suzanne koja ima još dvojicu sinova Jordana (18) i Keana (9).

Suzanne navodi kako bi razlog tome što troši silne svote novca mogao biti i to što je oduvijek čeznula za djevojčicom, no i po treći put je dobila sina.

"Kada sam rodila prvog sina, Jordana, željela sam mu pružiti sve ono što ja nisam imala u djetinjstvu. No, željela sam da Thai bude djevojčica kojoj bih mogla kupovati lijepu dizajniranu odjeću. Kada se Thai rodio odlučila sam da mu kupujem mnogo odjeće kako bi uvijek nešto drugo nosio", kazala je Suzanne dodajući kako se osjeća ponosno kada druge majke kažu kako njen sin lijepo izgleda.

Suzanne, koja je inače iz Pontyclunna, Zapadni Wels, nenormalno je počela trošiti i kupovati još dok je bila trudna sa svojim posljednjim djetetom. Kaže kako svake sedmice mora potrošiti najmanje 300 eura.

Ipak, smatra da je njen problem opsjednutosti kupovinom mnogo dublji. Naime, njen otac je bio u Jehovinim svjedocima tako da oni nisu proslavljali praznike i dobijali poklone. Suzanne sada sve što je u djetinjstvu propustila želi nadoknaditi obasipajući djecu poklonima.

Ona posjeduje prodavnicu namještaja i sve što zaradi troši na svoju djecu. Kupuje im dizajniranu odjeću, odjeću kakvu nemaju druga djeca, a često kupuje i preko eBaya. O budućnosti i štednji novca uopšte ne razmišlja.