Prijavila se na izbor ljepote
10

Britanka ima 165 kilograma, ali se ipak osjeća lijepom

Klix.ba
Kirstie s dečkom
Kirstie s dečkom
Unatoč činjenici da spada u kategoriju morbidno pretilih ljudi, 18-godišnja Kirstie Mouncey se osjeća lijepom i privlačnom.

A kako bi i ostalima poslala poruku da trebaju voljeti sebe, ova 165 kilograma teška tinejdžerka se prijavila na izbor ljepote za debeljuce. Želi svim zlobnicima, koji su je godinama verbalno zlostavljali i vrijeđali, pokazati da je sretna u svom tijelu.

"Ljudi su me ponižavali 24 sata, sedam dana u sedmici. Zbog toga sam se osjećala loše i smatrala sam da ne vrijedim. Međutim, u jednom trenutku sam pomislila 'takva sam kakva jesam, ako me drugi ne mogu prihvatiti, onda nek ni ne pokušavaju' i shvatila da se ne trebam mjenjati radi njih", kazala je Kirstie u jednoj tv emisiji u kojoj je gostovala sa svojim dečkom.

Zbog konstantnih uvreda, napustila je fakultet, no sada kada je naučila kako voljeti sebe, nada se povratku studiranju. Pojašnjava da je probala raznorazne dijete kako bi smršavila, ali da nijedna nije dala rezultate.

"Na dijete sam išla zbog drugih, jer su mi govorili da moram smršaviti, ali ako vi volite sami sebe, ne znam u čemu je problem", kazala je Kirstie.