|

Britanka godinama nosi bradu i brkove u dobrotvorne svrhe

Britanka godinama nosi bradu i brkove u dobrotvorne svrhe
0
Klix.ba
28.11.2012. u 17:57
13
komentara
0

dijeljenja
Britanka godinama nosi bradu i brkove u dobrotvorne svrhe
Domaćica Siobhain Fletcher pridružila se hiljadama muškaraca u Velikoj Britaniji u dobrotovrnoj akciji "Movember" namijenjenoj podizanju svijesti o bolesti raka.
Ova tridesetšestogodišnja Britanka pustila je brkove i bradu koju ima od tinejdžerskih dana, a uzrok je sindrom policističnih jajnika.

Dok je bila mlađa nije mnogo izlazila iz kuće jer se plašila reakcije ljudi. Ali nadvladala je strah i jučer se pojavila u emisiji "This Morning" na ITV1.

"Ovo nije izložba. Ovo radim kako bih podgila svijest o raku", rekla je Siobhain.
Njeno jutro počinje brijanjem, što često radi s mužem.
Tokom akcije Movember uspjela je prikupiti 700 funti koje će biti uložene u udruženja koja se bave povećavanjem svijesti o važnosti zdravlja muškaraca.

"Sestra mi je platila 50 funti da to ne uradim. Neki moji prijatelji su se složili s njom. Rekla sam da ću to uraditi svakako jer sam tvrdoglava. I sada govorim svijetu: Pogledajte, ovo nije izložba, radim ovo kako bih podigla svijest o obolijevanju muškaraca od raka, da spriječimo gubitak članova porodice, da im vratimo samopoštovanje. Nema razilike u tome da li nosite suknju ili pantalone", rekla je ova Britanka.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...