Nordijci najsmireniji
0

Britanci su "najbjesnija" nacija u Evropi

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Još jedno zanimljivo istraživanje objavili su britanski mediji. Ovaj put riječ je o procjeni koja nacija najlakše "pada u vatru", odnosno koji se narod najviše ljuti.

Rezultati do kojih se došlo govore kako su Britanci upravo narod koji je "najbjesniji" u Evropi. Procjene govore da se svaki Britanac u prosjeku naljuti četiri puta dnevno.

Istraživanje je pokazalo i to da skoro polovinu njih ljute duga stajanja u redovima. Kad je u pitanju gužva u saobraćaju, onda 43 posto Britanaca "pocrveni u licu".

Nepristojni prodavači, te komšije koje se ružno ponašaju također su na listi uzročnika bijesa stanovnika Otoka. Više od trećine njih naljute upravo grubost i nepristojnost.

Skoro 36 posto ispitanika izjavilo je kako se ljuti zbog rasizma i fanatičnosti. "Luda vožnja" razbjesni 34 posto njih, a 33 posto najčešće je iziritirano glasnim psovkama u javnosti.

Anketa je obuhvatila 6.000 Evropljana, a pokazalo se da Italijane uhvati ljutnja 3,5 puta dnevno, dok se to Francuzima dešava tri puta.

Zanimljivo je da stanovnici nordijskih zemalja (Švedske, Norveške i Danske) samo jednom u toku cijele radne sedmice dožive neku situaciju koja ih naljuti, piše Daily Mail.