Zanimljivosti
0

Britanci imali bliska i čudna iskustva s vanzemaljcima

Klix.ba
Svemirski brodovi u obliku cigare na noćnom nebu i vanzemaljci koji otimaju ljude, samo su neke od priča koje kruže među Zemljanima stoljećima.

Ministarstvo odbrane Velike Britanije objavilo je izvještaj u kojem se navodi kako su Birtanci imali bliska iskustva s vanzemaljcima. Tokom 2009. godine zatvoren je British X-Files ured, koji je zaprimao prijave o vanzemaljcima i iskustvu s njima i NLO-om. Sada su te prijave objavljene široj javnosti.

Više od 600 iskustava s vanzemaljcima zabilježeno je putem telefonske linije tog ministarstva, što je dvostruko više u odnosu na prethodnu godinu i tri puta više nego što je uobičajeno.

Dokumenti od 2007. do 2009. godine otkrili su nekoliko bizarnih izvještaja o otmicama, zatim o muškarcu koji je živio s vanzemaljcem, NLO znakovima blizu zgrade Parlamenta i Stonehengea, muškarcu čiji je pas otet...

Također, navodi se i prijava muškarca koji je razvio oružje za obaranje NLO-a.

"Postoji mnogo razloga zbog čega su ovi brojevi toliki za 2009. godinu. Mnogi vizuelni prikazi, poput formacije narandžastih svjetala koja se lagano pomiču nebom, opisuju kineske lampione, ali ljudi ih nisu prepoznali", rekao je David Clarke, autor knjige The UFO Files.

Prvi opis NLO-a datira iz 1947. godine iz SAD-a. Premijer Winston Churchill naredio je da izvještaji budu strogo čuvani kao tajna od javnosti.

U februaru 2008. godine prijavljen je slučaj leta NLO-a iznad Parlamenta u Londonu, a potom su objavljene i fotografije Stonehengea s čudnim aktivnostima i oblicima na nebu.