Beautifulpeople.com
0

Britanci najružnija nacija na svijetu

Sarajevo-x.com
Sudeći prema web stranici koja dozvoljava članstvo samo 'prelijepim ljudima' Beautifulpeople.com, Britanci su među najružnijim ljudima na svijetu, a Norvežani najljepši.

Samo 12 posto britanskih muškaraca, te 15 posto žena koji su se prijavili na Beutifulpeople.com, prihvaćeni su kao članovi.

Postojeći članovi stranice u roku od dva dana procjenjuju koliko su atraktivni potencijalni članovi koji su prethodno poslali svoju najnoviju fotografiju i kratki lični profil.

Njih ocjenjuju pripadnici suprotnog spola, kojima su na raspolaganju četiri opcije za opis privlačnosti potencijalnog člana - 'Da, definitivno', 'Hmmm, da, u redu', 'Hmmm ne, ne stvarno' i 'Ne, definitivno ne'.

Švedski muškarci su se pokazali kao najuspješniji kandidati, jer su dvije trećine (65 posto) onih koji su se prijavili, primljeni u članstvo.

Djevojke i žene iz Norveške smatraju se najljepšima, jer je za njih glasalo više od tri četvrtine ili 76 posto članova. Otkako je stranica otvorena, oko 295.000 Britanaca se prijavilo, a samo 35.000 aplikacija je odobreno.

Elitna stranica za spajanje prelijepih ljudi osnovana je 2002. godine u Danskoj, a u zadnjih godinu dana postala je poznata u cijelom svijetu. Samo u posljednje dvije sedmice, trenutni članovi odbili su 1,8 miliona osoba iz preko osamdeset zemalja. Ukupan broj primljenih je 360.000, što znaci da je pet od šest osoba odnosno 83 posto aplikanata odbijeno.

Do sada najbolju poziciju na listi ljepote drže muškarci i žene iz Švedske, Brazila i Norveške, a najružniji su Britanci i Nijemci, prenosi daily Telegraph.