Odlučio živjeti zdravije
90

Britanac tvrdi da je pio 30 limenki Pepsija dnevno, otkrio da se riješio ovisnosti pomoću hipnoze

I. S.
Foto: Matthew Lofthouse/SWNS
Foto: Matthew Lofthouse/SWNS
Britanac Andy Currie tvrdi da je više od 20 godina pio 30 limenki Pepsija dnevno i da je na kupovinu ovog pića trošio više od osam hiljada dolara godišnje. Otkrio je i da se riješio ove ovisnosti uz pomoć hipnoze.

"Obožavao sam ukus hladnog Pepsija. Ništa ga nije moglo nadmašiti i naprosto sam se 'navukao'. Obzirom na to da sam često radio noćne smjene u supermarketu, šećer me uspijevao održati budnim", kazao je za South West News Service.

Ubrzo je postao ovisan i nije mogao funkcionisati ukoliko ga ne popije. U međuvremenu je dobio čak 120 kilograma i bio je pod rizikom od bolesti srca i raka gušterače.

Unatoč strogoj dijeti i režimu vježbanja, zahvaljujući kojim je izgubio 12 kilograma, još uvijek je bio ovisan o Pepsiju. Tada je njegova supruga Sarah odlučila kontaktirati hipnotizera Davida Kilmurryja.

David je navodno hipnotisao Andyja i nakon toga više nije žudio za spomenutim gaziranim pićem. Seansa je održana online i trajala je samo 40 minuta. Andy je zatim u periodu od mjesec dana uspio smršati još šest kilograma.

"Sada više volim piti vodu. Supruga mi je rekla da moja koža izgleda bolje i da imam mnogo više energije. Nemam pojma šta je Andy govorio tokom hipnoze, ali definitivno više ne želim konzumirati Pepsi", rekao je.