Zanimljivosti
1

Bratska ljubav: Pas ne želi napustiti slijepog brata

Klix.ba
Jeffrey i njegov brat Jermaine su kao štenad pronađeni na ulicama Philadelphije, a spasila ih je organizacija Operation Ava. Ono što ih izdvaja od ostalih uličnih pasa je činjenica da je Jeffrey slijep, a Jermaine mu služi kao vodič.

Psi su smješteni u sklonište i već neko vrijeme pokušavaju pronaći dom. Budući da su nerazdvojni, nemoguće ih je pojedinačno udomiti.

"Bili su preplašeni i zbunjeni kada smo ih pronašli. Odmah je bilo očito da se Jeffrey oslanja na Jermainea i da ih je nemoguće razdvojiti. Jeffrey se zaista trudi zadržati kontakt sa bratom, pogotovo kada se nađu na nepoznatom terenu", kaže Ray Little, šef operacija spašavanja u Operation Ava.

Nakon što su fotografije osmomjesečnih mješanaca labradora i pit bulla objavljene na internetu, ponude za udomljavanje počele su stizati iz američkih država, ali i iz Južne Afrike i Velike Britanije.

"Mi se nadamo da će ljudi prvo doći u sklonište i upoznati se sa psima. To je uvijek najbolja opcija”, kaže Little i dodaje kako su potencijalni udomitelji ovih pasa oslobođeni uobičajenih taksi za udomljavanje.