Susret pun emocija
0

Brat i sestra se prvi put sreli nakon 60 godina

Sarajevo-x.com
Fred Ashord upoznao je svoju mlađu sestru Brendu nakon punih 60 godina. Naime, Brendu su roditelji dali na usvajanje dok je bila beba i više od pola stoljeća nije imala kontakta sa svojom porodicom.

"Čim sam je ugledao uočio sam sličnosti", izjavio je sretni Ashford nakon što je upoznao svoju sestru.

Naime, on je imao četiri godine kada se njegova sestra rodila. Tvrdi kako se sjeća da je jedno vrijeme u njihovoj kući bila neka beba, ali nije bio siguran da li je to njegova sestra ili rodica.

Brenda je, pak, živjela u Scarboroughu u Velikoj Britaniji i tek kada je napunila 40 godina saznala je da je usvojena. Odmah je počela istraživati svoje porijeklo i tragati za porodicom, te je tako saznala da u Derbyshireu stanuje njen brat.

"Odmah sam ga nazvala i rekla da sam ja njegova sestra. S druge strane slušalice vladala je tišina", ispričala je Brenda.

Frend tvrdi da je bio šokiran u trenutku kada je primio poziv.

"Nisam znao kako da se osjećam, ali sada sam presretan. Sestra i ja ćemo ostati u kontaktu, ali ćemo pustiti da se stvari odvijaju polako jer smo mi i dalje jednom drugom stranci", kazao je Fred, dodajući da se raduje susretima sa sestrom.

Brenda je također presretna što je nakon više od pola stoljeća pronašla brata.

"Nisam imala braće i sestra, a to sam oduvijek željela. Jako sam sretna što sam našla brata", kazala je Brenda, prenosi “Daily Mail”.

Brat i sestra se sada nadaju da će se češće viđati i da će uspjeti nadoknaditi 60 izgubljenih godina.