Zanimljivosti
5

Braća se srela nakon 80 godina, živjeli udaljeni samo 200 km

Klix.ba
Braća Fred i Ron Boyes
Braća Fred i Ron Boyes
Dvojica braće Fred i Ron Boyes osamdeset godina su živjeli odvojeni jedan od drugog, a bili su udaljeni samo 200 kilometara.

A, onda su saznali da su svojim kćerkama dali isto ime, da su igrali na istoj poziciji u nogometnom timu te da su dostigli isti rang u britanskoj avijaciji.

Freda i Rona usvojile su dvije različite porodice 1930-ih godina, jedna je živjela u Derbyshireu, a druga u Oxfordshireu u Velikoj Britaniji. Oni nisu ni znali jedan za drugog sve do Fredovog 80. rođendana 5. aprila ove godine. Fred je tako sa suprugom krenuo u posjetu svom davno izgubljenom bratu Ronu (83), a nakon emotivnog susreta obojica su otkrili nevjerovatne sličnosti u njihovim životima, piše Oxfordtimes.

Sada već pradjed, Fred Boyes, je kazao kako mu je posljednjih nekoliko sedmica bilo vrlo uzbudljivo. Odrastao je uz prezime Geecock i sve je 'štimalo' dok nije napunio 18 godina. Tada je donio dokumente za rad u državnoj službi te mu je rečeno da se ranije prezivao Boyes. "Tada sam bio mlad i bezbrižan i udvarao sam se Jean, mojoj sadašnjoj ženi sa kojom sam u braku 59 godina, pa sam odlučio ništa ne činiti. Nikada nisam ni razmišljao o tome imam li braće i sestara", rekao je Fred.

A, onda je prije nekoliko sedmica dobio telefonski poziv od mladića iz Essexa, koji je istraživao svoje porodično stablo i rekao mu da ima brata na sjeveru zemlje. Fred je ostao zapanjen.

Fred potom nije puno razmišljao, već se sa suprugom zaputio do svoga brata Rona sa kojim se susreo nakon punih 80 godina. Nakon vrlo emotivnog susreta, otkrili su da su obojica radili isti posao u britanskoj avijaciji, da su igrali desno krilo u nogometu te da obojica imaju kćerke kojima su dali ime Wendy.

Ron, koji živi u kući sa svojom drugom kćerkom, 52-godišnjom Cheryl, novinarima je kratko rekao da je tragao za svojom pravom porodicom godinama te da je sada presretan jer se susreo sa svojim bratom. Međutim, ovdje se, prema svemu sudeći, priča neće završiti, budući da čovjek koji je upoznao braću nakon toliko godina smatra kako su njih dvojica imali još sestara i još dvojicu braće.