|

Božićni bazar za pse

Božićni bazar za pse
0
S
Sarajevo-x.com
19.11.2007. u 14:59
0
komentara
0

dijeljenja
Božićni bazar za pse
Nakon "Psećeg kina“ u julu i "Psećeg Oktoberfesta“ u septembru, u Beču se ovih dana vrše posljednje pripreme za Pseći božićni bazar, namijenjen četvronošcima, ali i njihovim gazdama.
Od 24. novembra do 24. decembra, psima će se nuditi kolačići od jetre i tunjevine uz vodu, a njihovim gazdama vaniline kiflice i punč. Božićni bazar je prvenstveno namijenjen da obraduje pse tokom zimskih šetnji i ponudi vlasnicima sirok izbor igračaka, zdjela za hranu, lanaca, kabanica i džempera za božićni poklon svome ljubimcu.

Prvoga dana Psećeg božićnog bazara će biti organizovan fotoshooting u znaku božića za one četvronošce koji će dopustiti da im se obuku kape, šalovi, rogovi i drugi rekviziti.

Božićni bazar za pse će proći u znaku humanitarne akcije "Vaga“. Naime, organizatori će svakoga dana vagati pse posjetioce. Posljednjeg dana bazara će se sabrati kilaže tri najteža psa, a proizvođač hrane za pse "Happy Dog“ će zbir njihovih kila pretvoriti u eure i donirati humanitarnoj organizaciji "Licht ins Dunkel“.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.