Izgubio opkladu
0

Bogati biznismen kao stjuardesa sa šminkom i u visokim potpeticama

Sarajevo-x.com
Richard Branson u vjenčanici na promociji kompanije Virgin 1996. (Foto: AFP)
Richard Branson u vjenčanici na promociji kompanije Virgin 1996. (Foto: AFP)
Ekscentrični britanski biznismen i jedan od najbogatijihg ljudi na svijetu, Richard Branson, u februaru sljedeće godine obavljat će posao stjuardese u aviokompaniji AirAsia X. Bransona ćemo gledati u ovoj neobičnoj ulozi jer je izgubio opkladu od prijatelja Tonyja Fernandesa.

Dvojica muškaraca kladili su se koji će tim Formule 1 ove godine postići bolji uspjeh. Fernandes se kladio na Lotus, a Branson na Virgin Racing. Pa iako su obje ekipe završile sezonu bez bodova, Lotus je zauzeo višu poziciju na listi zbog boljih startnih pozicija na utrkama.

"Potvrđeno je da će 21. februara 2011. Richard Branson biti dio posade AirAsia X-a", napisao je Fernandes na svom Twitter-profilu u subotu navečer, dodajući da će njegov prijatelj raditi na letu sa londonskog aerodroma Stansted prema Kuala Lumpuru.

Fernandes je, kako piše AFP, najavio i da će sjedišta na tom letu biti ponuđena na aukciji, a prikupljeni novac će ići u humanitarne svrhe.

Zvaničnici kompanije AirAsia poručili su da će Branson za ovu priliku morati da se našminka i obuje cipele s visokim potpeticama, kao i kompletnu crvenu odjeću kakvu nose njihove stjuardese. Obavljat će uobičajene poslove u toku leta, koji uključuju i čišćenje toaleta.