U znak protesta
988

Bogate Ruskinje uništavaju Chanel torbe: Nijedan brend nije vrijedan ljubavi prema domovini

N. C.
(Foto: Instagram)
(Foto: Instagram)
Bogate Ruskinje snimaju se kako uništavaju svoje skupe Chanel torbice u znak protesta što im je njihov omiljeni brend zabranio nove kupovine.

One ne izražavaju zabrinutost za hiljade mrtvih i ranjenih Ukrajinaca u ratu koji je doveo do sankcija, samo se brinu za svoje modne traume izazvane Putinovom invazijom.

Francuska luksuzna marka ne samo da se povukla iz Rusije, već je i zabranila prodaju bogatim Rusima. Zbog toga sada Ruskinje bijesno uzvraćaju na ono što smatraju "rusofobijom" zabranjujući im da kupuju Chanel.

Voditeljica, PR agentica i glumica Marina Ermoškina (28) izrazila je ogorčenje što se u stranim Chanelovim trgovinama od ruskih žena traži da potpišu obećanje da neće nositi ili prikazivati brend u Rusiji.

"Nijedan predmet ili marka nije vrijedan moje ljubavi prema domovini i mog samopoštovanja. Ja sam protiv rusofobije, i protiv sam brendova koji podržavaju rusofobiju. Ako posjedovanje predmeta marke Chanel znači prodati svoju domovinu, onda mi Chanel ne treba", rekla je, rezajući svoju torbu makazama.

Rekla je da je Chanel odlučio da ponizi njene sunarodnjake te ih diskriminirati po nacionalnosti. Potom je dodala da to neće tolerisati.

I influenserica Katya Guseva također je rekala "ne" Chanelu.

"Tjeraju me da potpišem ponižavajući dokument, tjeraju me da odbijem svoju domovinu u korist njihovog brenda. Ja sam protiv rusofobije i protiv segregacije po nacionalnosti. Da vam pokažem da sam ozbiljan, jednostavno ću isjeći ovu torbu. Ne treba mi više. Zbogom, Chanel", navela je.

Svojim pratiocima je poručila: "Mi Ruskinje smo zadivljujuće bez obzira imale ili ne Chanel - mi to znamo, Chanel to zna, cijeli svijet to zna."