|

Blažen među ženama: Brazilac tvrdi da je reinkarnacija Isusa

Blažen među ženama: Brazilac tvrdi da je reinkarnacija Isusa
0
Klix.ba
7.1.2014. u 15:48
63
komentara
0

dijeljenja
1/10
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10
Inri Christo, 66-godišnji Brazilac, vjeruje da je reinkarnacija Isusa Krista. Širom svijeta ima nekoliko stotina sljedbenika a u Braziliji je osnovao i svoju crkvu.
U 35 godina, koliko vjeruje da je Božiji sin, Christo je obišao 27 zemalja svijeta pripovijedajući svoja ubjeđenja. U tom periodu, uhapšen je 40 puta, a izbačen je iz Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država i Venecuele.

"Znam da postoji bezbroj ljudi razasutih po Brazilu i svijetu čija srca kucaju zajedno s mojim", kaže Inri.

No, uprkos što sebe smatra Isusovom reinkarnacijom, on odbija slaviti Božić za koji kaže da je samo jedan običan dan u kojem bogati ponižavaju siromašne.

"To jedan kada sinovi bogatih pokazuju darove koje su dobili dok siromašna djeca dobijaju samo mrvice. Dakle, to je vrlo tužan dan za sve one koji vide stvari očima kojima ih ja vidim", dodao je ovaj 66-godišnji Brazilac.

Kaže da je "otkrovenje" doživio tokom vjerskih obreda u Santiagu u Čileu 1979. godine.

Crkva "Soust" (Suprema Ordem Universal da Santmssima Trindade) smještena je na poljoprivrednom imanju izvan glavnog grada Brazila koje on naziva "Novi Jeruzalem".

Zajedno sa svojim sljedbenicima preživljava zahvaljujući uzgoju banana, avokada i manga te povrća.

U blizini objekta koji naziva crkvom nalazi se i drugi, manji objekt u kojoj Inri svake subote ujutro drži propovijedi. Iako ga optužuju da je mentalno bolesna osoba, Brazilac takve optužbe odbacuje.

"Mogu govoriti da sam lud, ali nisam glup. Moja misija je pripremiti izabranike, preživjele u neminovnom nuklearnom pokolju koji će kulminirati u ovom haotičnom svijetu, za formiranje novog društva na Zemlji koje će nastojati ispuniti volju Stvoriteljeva", kaže 66-godišnji Brazilac koji za sebe tvrdi da je reinkarnacija Isusa Krista.

Sudeći prema fotografijama, Brazilac itekako uživa u svom ubjeđenju, ali i u društvu lijepih žena koje žive sa njim u njegovoj crkvi u Braziliji.
Prijavi grešku


Komentari (63)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...