{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Bizarne reklame za Univerzitet Lincoln postale hit na YouTubeu

S
24.3.2011. u 22:30
0
6
Bizarne reklame za Univerzitet Lincoln postale hit na YouTubeu
0
Bizarne reklame za Univerzitet Lincoln postale hit na YouTubeu
Američki student je napravio niz reklama za Univerzitet Lincoln koje su postale senzacija na videoservisu YouTube.
U reklamama Toma Ridgewella, koje je napravio kako bi promovisao svoj Univerzitet, pojavljuju se dinosaurusi, zombiji, te učionica u plamenu, pogledalo je gotovo 900.000 ljudi.

Dvadesetogodišnji student medijske produkcije je ideju za alternativne reklama dobio na "studentski način", razmišljajući o svemu drugom osim o predavanju na kome se nalazio u tom trenutku.

"Nisam obraćao pažnju na predavanje. Razmišljao sam šta bi se dogodilo ako bi se pojavio na reklami promovišući svoj Univerzitet Lincolnt", rekao je Ridgewell. Umjesto da budem narcisoidan i pojavim se sam u reklami, odlučio sam nacrtati još ponešto. Predavanja se uopće ne sjećam", rekao je Ridgewell.

Nakon što je poradio na svojim idejama, Ridgewell ih je snimio i uploadovao na YouTube, gdje ih je pogledalo mnogo ljudi.

Reklame počinju poput tradicionalnih akademskih reklama, ali potom dolazi do preokreta, kada se iznenada pojavljuju zombiji koje on ubija poput junaka iz filmova.U drugoj reklami Ridgewell se poput Supermena bori protiv dinosaurusa, dok se u trećoj vidi kako dobija udarac u lice, kao i amfiteatar koji je u plamenu."Odgovor javnosti je fantastičan. Reklame su zainteresovale mnoge studente kojima je Univerzitet Lincoln postao prvi izbor", dodao je Ridgewell.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: