{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bizarna imena koja roditelji daju djeci - V8, 4Real, Pravda...

Klix.ba
1.5.2013. u 08:10
0
8
Bizarna imena koja roditelji daju djeci - V8, 4Real, Pravda...
0
Bizarna imena koja roditelji daju djeci - V8, 4Real, Pravda...
Odabrati ime novorođenčetu nije nimalo jednostavno. Svi roditelji žele da kćerci ili sinu daju lijepo ime koje ima neko značenje, a upravo zbog toga neki od njih se previše zanesu i pretjeraju. Novi Zeland je objavio listu imena koja su roditelji htjeli dati djeci, no odbijeni su zbog toga što su imena bila suviše bizarna ili čak uvredljiva.
Na popisu koji je objavio Novi Zeland nalazi se 77 imena koje su vlasti odbile, odnosno nisu dali roditeljima da takvo ime daju djetetu. Između ostalog, na popisu su: 4Real, V8, Kraljica Victorija... Jednoj bebi roditelji su htjeli dati ime Lucifer, dok su drugi svoje novorođenče željeli nazvati "Anal" (Analan).

Mnogi roditelji su, pak, tražili da u sklopu djetetovog imena se nađu i titule - princeza, kralj, vojvoda... No, njihovi zahtjevi su odbijeni. Mnogi roditelji su tražili da dijete nosi njihovo ime, ali da im se dodaje - Drugi, Treći, Četvrti....

Najviše puta je odbijeno ime Pravda.

No, neki su uspjeli dati djeci bizarna imena poput - "Number 16 Bus Shelter" ili "Midnight Chardonnay".

Sud je 2008. godine naredio roditeljima da kćerci koju su nazvali Talula Does The Hula From Hawaii promijene ime i prestanu ismijavati vlastito dijete.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: