Zanimljivosti
32

Bivši IT stručnjak tvrdi da je Isus

Klix.ba
Alan Miller i Mary Luck
Alan Miller i Mary Luck
Bivši IT stručnjak Alan Jonh Miller iz Australije tvrdi kako je on Isus Krist i do sada je okupio veći broj sljedbenika, što je izazvalo zabrinutost eksperata u toj zemlji.

Miller, poznatiji kao AJ, pokrenuo je religiozni pokret Divine Truth (Božanska istina) iz svoga doma u malom gradu Kingaroy u Queenslandu.

No, AJ ne tvrdi samo da je Isus, već i da je njegova partnerica Mary Luck ustvari Marija Magdalena.

"Nikada nisam imao jasno sjećanje o raspeću, ali bilo je mučno za mene, kao i za druge koji su bili prisutni, poput Mary. Kada si jedan s Bogom i ne plašiš se te imaš dobru kontrolu nad svojim tijelom, nivo bola koji apsorbuješ je manji", rekao je za SkyNews.

Miller održava seminare blizu svoje kuće i putuje svijetom učeći ljude kako da imaju ličnu vezu s Bogom udubljivanjem u svoje emocije. Deseci njegovih sljedbenika kupili su imanja u području gdje on živi, kako bi mu bili bliže.

Nakon raspeća on tvrdi da je ušao u spiritualni svijet, gdje je upoznao Platona, Sokrata, popove i predsjednike. Također kaže kako se sjeća izvođenja čuda.

"Spasio sam veći broj ljudi... uključujući mog prijatelja Lazara, kojeg mnogi znaju iz Biblije", dodao je.

I dok kritičari odbacuju njegove tvrdnje, veliki broj ljudi dolazi na njegove seminare.

Britanka Louise Faver dr. neuropsihijatrije odustala je od svoje karijere i preselila se u Australiju kako bi bila bliže ovom neobičnom paru.

"Lijepo je biti okružen ljudima koji razumiju kroz šta prolazite i poteškoće s kojima se suočavate u emotivnom smislu", rekla je Britanka koja vjeruje kako joj je AJ pomogao da ima sretniji i ispunjeniji život.

Mary Luck je priznala kako njeni roditelji nisu podržali njenu vezu s Millerom.

"Moji roditelji se plaše jer je AJ javno rekao da je Isus, plaše se kako će moj život izgledati", rekla je Mary.

No, Millerovi snimci se šire internetom brzinom svjetlosti i sve je više onih koji su spremni priključiti mu se.