Zanimljivosti
0

Bivša kuća Elvisa Presleyja stavljena na prodaju

FENA
Bivša kuća Elvisa Presleyja na Beverly Hillsu ponuđena je na prodaju za 13 miliona dolara. Pjevač je živio u kući izgrađenoj u francuskom carskom stilu s četiri spavaće sobe i pet kupatila sa suprugom Priscillom, dok se nisu razveli 1973. godine.

Poput njegovog doma Graceland u Memphisu u Tennesseeju, Elvisovi obožavatelji godinama obilaze i njegovu kuću u Los Angelesu, prenosi BBC.

Ulazna vrata još su prekrivena brojnim ceduljama na kojima obožavatelji odaju počast pokojnom pjevaču.

Izgrađena 1958. godine, kuća je donedavno bila iznajmljivana za 25.000 dolara mjesečno.

Sudeći po internetskoj stranici agenta nekretninama, kuća se nalazi na površini od 4.800 kvadratnih metara zemljišta "pružajući spektakularan pogled na okean iz grada".

Imanje također sadrži bazen i saunu, prozore od poda do plafona, staklene zidove i pridruženu gostinjsku kuću.

Firma Elvis Presley Enterprises saopćila je da je pjevač unajmljivao kuću prije nego što su je on i Priscilla kupili 1967. Ona je prodana u 1973. nakon što se par razveo.

Presley je umro u augustu 1977, u 42. godini života. Ove godine, kako bi obilježili 35. godišnjicu njegove smrti, više od 75.000 obožavatelja održalo je pomen Elvisu paleći svijeće ispred kompleksa okruženiog ogradom, gdje su im se pridružili Priscilla i Elvisova kćerka Lisa-Marie.