Maštovitost kompanije Davison
0

Biste li bili kreativniji da imate ured na palubi broda?

Sarajevo-x.com
Ukoliko je vaš posao takav da morate biti kreativni, maštoviti i inovativni onda morate imati i radni prostor koji vas inspiriše. Toga su svjesni i rukovodioci inovatorske kompanije Davison iz Pittsburgha u Pennsylvaniji, te su svojim uposlenicima omogućili da se dok su na poslu osjećaju kao da su u bajci.

Zamislite da umjesto u kancelariji zatvorenoj bijelim zidovima i s pogledom "na nigdje i ništa", sjedite na palubi broda ili da je vaš ured zapravo kućica na drvetu, klupa u parku ili pored vodopada?

Takvo radno okruženje imaju uposlenici Davisona. Kada dođu na posao, oni zapravo dolaze u veliki zabavni park u kojem se rađaju ideje, inovacije - proizvodi koje prodaju najveći svjetski brendovi.

U kompaniji je uposleno 250 ljudi, a svake godine osmisle 2.500 inovacija.

"Kreativno iskorišten prostor inspiriše uposlenike. Svi imaju ideje. Svaki mjesec dizajneri predstavljaju 200 do 240 prototipova za nove proizvode, a otprilike 3.000 izbacimo na tržište svake godine", kazao je osnivač i izvršni direktor kompanije George M. Davison, prenosi Daily Mail.

Kompaniju je osnovao 1989. godine, a u "zabavni park" osoblje se preselilo 2006. godine. Radnu okolinu neprestano dograđuju i prilagođavaju svojim potrebama kako bi uživali dok stvaraju.