Zanimljivosti
134

Bieberova pjesma prepala medvjeda i spasila ribarov život

Klix.ba
Pjesma Justina Biebera "Baby" prepala je medvjeda koji je napao ruskog ribara i spasila mu život. U trenutku kada ga je napao predator zazvonio mu je telefon i Biberova pjesma je počela svirati. Izgleda da se zvuk nije svidio medvjedu koji je pobjegao.

Vijest o napadu na ruskog ribara Igora Vorozhbitsyna postala je međunarodna vijest, a neki od medija su napravili i šalu na račun medvjeda i Justina Biebera. Tako je Daily Mail imao naslov u kojem govori kako Justinu Bieberu ne može ni medvjed ništa. Dosta njih je šokirano činjenicom da je stariji čovjek Biberov fan.

Igor je išao na svoje omiljene mjesto za pecanje u Yakuti na sjeveru Rusije kada se napad dogodio. Eksperti za divljinu kazali su kako smatraju da je medvjed doživio šok kada je čuo muziku i da se zato zaustavio jer nije očekivao taj zvuk. Što znači da bi bilo koja pjesma otjerala ovu životinju.

Igor je pretrpjeo nekoliko porezotina i modrica na grudima i licu tokom napada. Spasili su ga drugi ribari.

"Parkirao sam automobil i kada sam krenuo na mjesto uočio sam nešto iza svojih leđa. Tada je medvjed skočio na mene. Nisam mogao vjerovati da sam toliko sretan da mi je telefon počeo zvoniti i spasio me. Taj zvuk je postavila moja unuka zbog šale", kazao je Igor.