Jubilarna manifestacija
34

Biciklijada Djeda Božićnjaka/Mrazova pronijela praznični duh ulicama Mostara

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
U povodu božićnih blagdana i novogodišnjih praznika, Biciklistički klub Mostar u saradnji s Udruženjem za promociju biciklizma "Hercegovina Bike" desetu godinu zaredom je u Mostaru organizirao sad već tradicionalnu biciklijadu Djeda Božićnjaka/Mrazova.

Biciklijada je donijela na mostarske ulice poseban duh praznika, a najveću radost njihova pojava je izazvala među najmlađim građanima kojima su Djeda Božićnjaci/Mrazevi, dijeliti slatkiše i prigodne darove.

Veseloj povorci na biciklima se pridružio i gradonačelnik Mostara Mario Kordića, kazavši kako je ovo jako lijep događaj u Mostaru, kojem se posebno raduju najmlađi građani.

Jedan od organizatora Toni Zorić ističe da je cilj ove manifestacije obogatiti blagdanske sadržaje kojima se podjednako raduju sve generacije, te da ga posebno veseli što je iz godine u godinu sve veći broj učesnika.

"Manifestacija koja je krenula sasvim slučajno prije deset godina je jako lijep događaj danas, a vjerujem da će biti i u budućnosti", kazao je Zorić.

Ističe kako je događaj u najvećem hercegovačkom gradu poprimio i šire razmjere, te se biciklijada djeda Mrazova/Božićnjaka organizira i u dugim gradovima u BiH.

Omiljeni likovi iz blagdanske čarolije u organizaciji "Biciklističkog kluba Mostar", a u saradnji s Gradom Mostarom na svojim dvotočkašima su prodefilirali ulicama Mostara pronoseći duh praznika, ali i šaljući lijepu sliku iz Hercegovine.

Na kraju je ispred Kosače upriličeno fotografiranje Djeda Božićnjaka/Mrazeva i građana Mostara, a druženje se nastavlja u Zimskom gradu Adventu na šetnici Nikole Šubića Zrinskog (bivše Lenjinovo šetalište), uz muziku i božićno-novogodišnje delikatese.