Odmor od priprema
397

Bh. maratonac Alija Imamović prije prve ovosezonske utrke: Djevojka mi je najveća podrška

D. J.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Bh. atletičar Alija Imamović jedan od najboljih polumaratonaca i maratonaca BiH, regije, Balkana i šire uskoro ide na svoje prvo natjecanje u ovoj sezoni.

Već mjesec dana traju pripreme za jedan od najvećih polumaratona na Balkanu, koji se održava ovog vikenda u Splitu.

Jedan dan odmora Alija je iskoristio kako bi posjetio Mostar i uživao s djevojkom Senaidom u Starom gradu.

"Ručali smo, sad ćemo malo prošetati i iako mi je dan slobodan, ipak večeras imam jedan trening, nisu dva kao inače", otkrio nam je i dodao kako su pripreme vrlo teške.

"Pripreme su naporne, evo nedavno je djevojka gledala jedan trening tijekom kojeg sam i povratio od napora i poslije sam još nastavio trenirati. Rekla je: 'Ja sam mislila da ćeš završiti, kako možeš više'", kazao nam je Imamović kroz smijeh.

Naglasio je da mu je djevojka najveća podrška.

"U vezi smo jedan duži period. Ona je iz Konjica, ja sam iz Sarajeva. Udaljenost nam nije problem jer se držimo našeg mota: 'Daljina nije važna, kada je ljubav snažna.' Lijepo nam je, uživamo, u svemu me prati i velika mi je podrška. Prvi put sa mnom na trku putuje sada za vikend. Jedva čekam da vidi kako sve to izgleda, ali isto tako znam da će joj biti i teško i stresno, kao i mojim roditeljima i sestrama ranije što je bilo", iskren je Alija.

"Nadam se da će sve biti u redu i također vjerujem da ćemo u budućnosti doći u Mostar kao bračni par, ako Bog da", kaže Alija.

O njegovom uspjehu govore rezultati. Prošle godine je nastupio na 40 utrka, a u više od 30 peo se na postolje.

"Radujem se svakoj trci, uskoro će početi i one za reprezentaciju, nadam se da ću nam uskoro donijeti jednu veliku medalju", istaknuo je.

"Prošle godine sam na maratonu u Splitu osvojio drugo mjesto i mogu se pohvaliti da je rijetko tko, ne samo iz BiH nego i regije, na takvim trkama se peo na postolje i naravno da i ove godine očekujem jedan zapažen rezultat. U zadnje tri godine, poslije smrti našeg atletičara Osmana Junuzovića, nitko nije trčao rezultat polumaraton ispod sat vremena i 10 minuta. Ja sam vrijedno trenirao i spreman sam za taj rezultat, tako da mislim da ću nakon njega biti prvi u ove tri godine koji je to uspio i bit će mi zadovoljstvo da naslijedim te njegove rezultate", zaključio je Alija.