Zagrebački "Flappy Bird"
17

Bespilotna letjelica iznad Zagreba dobila svoju igricu, ako izgubite čuje se dobro poznat glas

I. B.
Flappy Dronich zagrebačka je verzija popularne igrice (Foto: Screenshot)
Flappy Dronich zagrebačka je verzija popularne igrice (Foto: Screenshot)
Zagrepčane je ranije ovog mjeseca zabrinuo pad nepoznatog letećeg objekta, odnosno bespilotne letjelice. Iako je ista bila meta brojnih špekulacija, budući da se pojavila u izazovnim vremenima, nekome je ista poslužila kao inspiracija za popularnu igricu.

Naime, neko se dosjetio da napravi zagrebačku inačicu zarazne igrice "Flappy Bird", a umjesto ptice koju morate održati u letu, u glavnoj ulozi našao se ni manje ni više nego objekat koji se nedavno srušio u Zagrebu.

Postavka igrice već je poznata, objektom upravljate tako što "pritišćete" po ekranu, a osim da je održite u letu, trebate se pobrinuti i da bespilotna letjelica izbjegne i određene prepreke, u ovom slučaju zgrade Studentskog centra Stjepan Radić.

Flappy Dronich jednako je zarazan kao i originalna verzija
Flappy Dronich jednako je zarazan kao i originalna verzija

Nakon što izgubite u igrici koja nosi naziv "Flappy Dronich", imate priliku čuti dobro poznati glas hrvatskog premijera Andreja Plenkovića koji govori "Pala je besposadna letjelica", a zatim slijedi dobro poznati "game over".

Onima koji su se Plenkovića, ali i ostalih hrvatskih dužnosnika u posljednjih nekoliko dana naslušali oko ove priče, sigurni smo da će se potruditi da letjelicu što duže održe u zraku, a među Zagrepčanima već je postala hit.