Kao član porodice
3

FOTO / Bengalski tigar jede iz frižidera, spava na sofi i pije iz flašice

Sarajevo-x.com
Panjo je bengalski tigar koji umjesto u svom prirodnom okruženju živi u domu sa vlasnikom Gooseyjem Fernandesom i njegovim psima u kući u blizini Pretorije u Južnoj Africi.
Sa tri sedmice starosti hrane ga uz pomoć flašice jer je jedva ostao živ kad ga je napustila majka. Iako su bengalski tigrovi neustrašivi lovci, ovaj voli da se igra sa vlasnikom.

Panjo se poput svake druge mačke obožava sklupčati na sofi i maziti sa gazdom, samo što je on od obične kućne mačke puno teži. Ne libi se ni skočiti na kuhinjski šank igrajući se sa Fernandesovim jack russel terijerima Milom i Sky. Njih troje su najbolji prijatelji, piše "Daily Mail".

"Igra se s njima i krade im kosti. Ganjaju se po kući. Panjo nikada nije povrijedio nijednog psa. Stalno se igraju, najbolji su prijatelji", rekao je Fernandes.

Iako izgleda dovoljno veliko da ga se ljudi boje, Panjo je ustvari došao tek do polovine svoje prirodne veličine. On je velika beba u duši pa i dalje jede mlijeko iz flašice i plače noću ako ga ne nahrane, a ako je zaista gladan, krade iz frižidera.

"Veza između mene i njega je nešto zaista nevjerovatno", otkriva vlasnik.

Ipak, tigar bi uskoro mogao primiti loše vijesti jer bi, s obzirom da je on divlja životinja, moglo postati opasno držati ga na tako malom prostoru kao što je kuća.

Fernandes planira da mu uskoro pronađe i družicu da bi se mogao pariti.