{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bebe po cijeni od 22.000 dolara

S
31.7.2008. u 17:42
0
3
Bebe po cijeni od 22.000 dolara
0
Bebe po cijeni od 22.000 dolara
Stručnjaci u Poljskoj odlučili su ozbiljne probleme svoje demografije riješiti otvaranjem centra za pomoć parovima koji ne mogu imati djecu. Ova inicijativa je pokrenula mnoge kontroverze budući da većina Poljaka odobrava otvaranje centra, ali se Katolička crkva oštro protivi.
Kako saznaje poljski list Noviye Izvestia, centar za surogat majčinstvo je već objavio cjenovnik svojih usluga, a dobio je i prve klijente.

Novootvorenoj klinici se, naime, već obratilo 37 žena koje žele iskoristiti svoja zdrava tijela da bi pomogle onima koji nisu u mogućnosti da postanu biološki roditelji. Prema cjenovniku naknada za surogat majke može iznositi između 15.000 i 22.000 američkih dolara, ali cijene nisu fiksne i oko njih se može pregovarati.

Specijalisti najviše obraćaju pažnju na adrese surogat majki i sterilnih parova, jer na taj način žele izbjeći mogućnost susreta surogat majke i djeteta.

Surogat majke moraju proći niz različitih medicinskih pretraga koje uključuju i testiranje na genetski prenosive bolesti. Uz to još ove "plaćene majke" moraju donijeti certifikat kojim potvrđuju da niko od njihovih rođaka nije obolio od neke od pomenutih bolesti. Povrh svega, moraju se još obavezati da neće piti alkohol ili pušiti cigarete tokom trudnoće.

S druge strane, budući roditelji moraju garantovati da će usvojiti bebu bila ona zdrava ili ne. Surogat majka se ugovorom mora se odreći svih prava na bebu nakon njenog rođenja.

Osnivači ovog centra su objasnili da ih je na ovaj korak navela činjenica da 1,5 miliona Poljaka ne može imati djecu.

I dok većina Poljaka odobrava ovu inicijativu Katolička crkva joj se svakako protivi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: