Odlučivale su stotinke
0

VIDEO / Beba sjela nasred ceste, zamalo je udario autobus

Sarajevo-x.com
Mike Hubbard, vozač autobusa u američkom gradu San Antoniju, bio je šokiran kada je upravljajući vozilom ugledao bebu kako mirno sjedi na sredini prometne ceste. Naglo je zakočio i izbjegao da udari dijete.

U početku je, kako kaže, pomisilio da se radi o psu, ali kako se približavao shvatio je da se na cesti nalazi beba koja je na sebi imala samo pelene. Srećom, autobus je zaustavio na vrijeme.

"Definitivno sam bio šoku", rekao je Hubbard za lokalnu televiziju WOAI-TV. "Iz daljine nisam mogao vidjeti šta se tačno nalazi na cesti. Mislio sam da se radi o psu. Smanjio sam brzinu i kada sam se približio, vidio sam da je na cesti zapravo šestomjesečna beba."

Hubbard je izašao iz autobusa da vidi je li sa bebom sve uredu, ali u tom trenutku se pojavio njen otac koji je zgrabio djevojčicu i pobjegao.

Ova zastrašujući momenat snimila je kamera iz autobusa.

Slučaj se desio u maju prošle godine, a video snimak se tek sada pojavio u javnosti kao dokaz, jer se trenutno pred sudom vodi postupak skrbništva nad djetetom.

Sretna djevojčica Destiny Flores sada ima dvije godine, a njena majka, 25-godišnja Catherine Gonzales, i otac se na sudu bore da zadrže skrbništvo nad svoje tri kćerke.

Par se u trenutku kad je čuo zvuk kočenja autobusa nalazio u dnevnom boravku svoje kuće. Uopšte nisu znali da je njihova kćerka izašla vani, te im nije bilo jasno kako se to desilo.