Vozač dobio kaznu
25

Batmobile na ulicama Moskve: Policija ovakve prekršaje ne bi oprostila ni Batmanu

DP
Ruska policija isključila je iz saobraćaja repliku Batmobilea, jer vozilo nije imalo registracijske tablice. Ne zna se je li superjunak bio za volanom, ali neobični automobil nije zadivio saobraćajne policajce.

Zanimljiv prizor na ulicama Moskve viđen je 22. februara, a službenici kažu da je autom upravljao 32-godišnji sugrađanin. Tokom pregleda je otkriveno da auto nema registraciju i dozvolu za vožnju na javnim cestama.

Utvrđeno je da se automobil ne uklapa u norme koje su propisane u kategorijama motornih vozila. Policija je zaplijenila Batmobile i prebacila ga na parkiralište za vozila isključena iz prometa. Vozač Batmobilea kažnjen je zbog više saobraćajnih prekršaja.

Carcoops navodi da nisu utvrđene tačne dimenzije automobila, a fotografije i snimci pokazuju da je mnogo veći od standardnih automobila. Sličnost s vozilom iz filmova o poznatom junaku je velika.

Zapravo, radi se nadograđenom Tumbleru koji je krajem prošle godine prodan za oko 844.000 dolara. Pokreće ga 5,4 litarski V8 motor s 502 konjske snage. Pogon je na zadnjim točkovima, ali velika masa dopušta mu postići maksimalnu brzinu od samo 100 km/h.

Automobil je pun zanimljivih dodataka kao što su neprobojna stakla, termalne kamere, kamere za noćno snimanje i lažni mitraljez.

Batmobile je u Rusiju stigao iz SAD-a, a nadogradnju je radila ruska kompanija Fast Boom Pro. Vjerojatno je još uvijek u njenom vlasništvu, jer najnovije fotografije i snimke automobila krase njezine profile na društvenim mrežama.