Deset omiljenih strip junaka
0

Batman - najpopularniji superheroj na svijetu

Sarajevo-x.com
Uzevši u obzir niz faktora kao što su zarade na kino blagajnama, nominacije za Oscara, ocjena s Rotten Tomatoes, te pobjednike na listama najboljih stripova svih vremena, portal MTV News je napravio su listu deset najpopularnijih superheroja.

Na prvom mjestu liste nalazi se legendarni Batman, nijedan superheroj još nije prestigao karizmatičnog Brucea Waynea i njegove avanture. Od fantastičnog dueta Tim Burton - Michael Keaton do dueta Christopher Nolan - Christian Bale, filmski serijal o Batmanu je definitivno najpoznatiji i najpopularniji serijal o nekom strip junaku.

Posljednji film o Batmanu, 'The Dark Knight' oborio je sve rekorde gledanosti u kinima, a pokojni Heath Ledger je za svoju izvedbu Jokera posthumno dobio Oscara.

Poslije Batmana najpopularniji je Spiderman, veoma uspješan serijal s Tobeyjem Maguirem u ulozi naslovnog junaka.

Treći je Superman, legendarni alter ego novinara Clarka Kenta, 80-ih je bio kultni strip junak koji se po kritikama i popularnosti još uvijek nalazi na visokom trećem mjestu najboljih strip junaka

Na visokom četvrtom mjestu nalazi se superheroj Wolverine. Zbog velikog uspjeha u kinima, posljednji nastavak X-Mena ozbiljno prijeti da prestigne legendarnog Supermena. Lik Wolverinea utjelovljuje glumac Hugh Jackman.

Ostalih šest imaju znatno nižu popularnost, zaradu, te ocjene kritike u odnosu na prvu četvorku, a cjelokupna lista izgleda ovako:

  1. Batman
  2. Spiderman 3. Superman
  3. Wolverine
  4. Fantastic Four
  5. Iron Man 7. Incredible Hulk
  6. Hellboy 9. Blade
  7. Daredevil