{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


FOTO+VIDEO
/
Batman iz Montgomeryja pomaže djeci i vozi Lamborghini

S
Sarajevo-x.com
30.3.2012. u 16:58
1
15
Batman iz Montgomeryja pomaže djeci i vozi Lamborghini
1
Maskirani heroj koji se oblači poput junaka Batmana je postao poznat kada ga je zaustavila saobraćajna policija u SAD-u. On je identifikovan kao Lenny B. Robinson.
Robinson nije nikakav šaljivdžija nego osoba predana dobrotvornom radu. On redovno posjećuje bolesnu djecu širom okruga Montgomery u SAD-u. Svoju misiju vrši obučen u odijelo Batmana, a vozi se u crnom Lamborghiniju.

Svi su oduševljeni dobrotom ovog heroja koji je dobio kaznu zbog toga što je Batmanovim logom prekrio svoje registarske oznake.

Robinson je uspješan biznismen koji posjećuje bolesnu djecu u bolnicama već punih 10 godina. On se nada da će nejgove posjete oraspoložiti pacijente koji se bore sa različitim bolestima.

"Sve ovo radim za djecu. Vremenom sam se počeo osjećati poput pravog Batmana. Osjećam da imam veću odgovornost od drugih ljudi. Važno je pomagati djeci i nasmijavati ih. To činim koliko god mogu", rekao je Batman iz Montgomeryja.

Četrdesetosmogodišnji Robinson je potrošio 3.600 eura na svoje odijelo, a godišnje izdvaja 18.000 eura na poklone za djecu. Specijalist za onkologiju Jefferey Dome radi u dječijoj bolnici koju je Robinson posjetio. On je ovom biznismenu odao priznanje za njegov rad.

"Ove posjete su veoma korisne za djecu. Neka od njih moraju biti sedmicama ili mjesecima u bolnici. To je teško za njih i njihove porodice. Važno je podignuti moral kod djece, a posjeta heroja pomaže u tome", rekao je Dome.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: