{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Barbie je postala informatičarka

S
15.2.2010. u 22:30
0
2
Barbie je postala informatičarka
0
Barbie je postala informatičarka
Najpoznatija dječja igračka na svijetu – Barbie sada ima i novo zanimanje. Naime, plavokosa, glamurozna djevojka, je od sada kompjuterski inžinjer.
S promjenom zanimanja, došla je i promjena imidža, tako da Barbie sada nosi naočale sa pink okvirima, a naravno posjeduje sve ono što današnje moderne djevojke imaju: laptop, modernu torbu za taj računar, smartphone, bluetooth slušalice i ostalu potrebnu opremu.

Za one koji misle da bi novo zanimanje najglamuroznije lutke svijeta moglo ugroziti njen stil stiže dobra vijest. Barbie nosi majicu na kojoj su iscrtani binarni kodovi i tastatura, te uske crne hlače, a naravno tu je i sako koji joj još više daje izgled poslovne djevojke.

Za sve one koji se odluče kupiti 'novu' Barbie dobit će i specijalnu šifru za otključavanje online igrica na stranici Barbie.com.

Informatičarka Barbie, prema riječima Nore Lin predsjednice Udruženja Žena inžinjera, ima za cilj potaći mlade djevojke i dokazati im da i žene mogu dizajnirati proizvode koji imaju utjecaj na svakodnevni život.

Barbie je za sada dostupna isključivo putem direktnih narudžbi preko njene 'rodne kuće' Mattel, a očekuje se da će u prodavnicama biti krajem 2010. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: