Darežljiva Britanka
0

Baka spremila poklone za svojih 200 potomaka

Sarajevo-x.com
Britanka Edith Abbey ima 90 godina, ali da je još uvijek vitalna dokazuje time što svake godine za Božić odlazi u kupovinu i pažljivo bira poklone za skoro 200 članova svoje porodice.

Penzionerka iz Zapadnog Yorkshirea ima 14 djece, 85 unučadi, 40 praunučadi i 20 prapraunučadi, a kupovinu za božićne praznike uvijek počinje dva mjeseca ranije kako bi stigla za svakog člana porodice odabrati nešto posebno.

Iako se nalazi u invalidskim kolicima Edith s radošću dočekuje praznike . Uz pomoć kćerke Kathy Cooper ona posjećuje tržne centre i za svakog člana porodice bira dar.

Najčešće kupuje satove, balzame nakon brijanja, kutije s kolačićima ili neke druge ukusne slatkiše, a iako neka od njenih unučadi žive daleko od nje, ona se pobrine da niko ne bude izostavljen, te im poklone šalje poštom.

"Ona je zasigurno najvelikodušnija baka u cijeloj Britaniji. Njen izraz lica kada vidi kako neko od djece otvara poklon govori sve “, kazala je Kathy, dodajući kako je njena majka veoma jaka osoba koja se uvijek trudi da učini sve najbolje za svoju djecu i unuke, prenosi britanski Daily Mail.

Abbey je majka petorice sinova i 10 kćerki, a ima ukupno 159 direktnih potomaka.

"Nastojim održati vezu sa svima njima, ali to nije nimalo lagan posao. Zahvalna sam svim svojim potomcima i uživam u činjenici da imam tako brojnu porodicu“, kazala je Abbey.

Međutim, nije joj bilo nimalo lako podizati i odgajati toliko djece.

"Znali smo šta znači biti gladan... Veš sam na ruke prala... Bilo je teško, ali sam zahvalna što nijedno od moje djece nikada nije bilo problematično. Policija nikada nije zakucala na naša vrata, izuzev jednom kada je sin vozio bicikl bez svjetala", kazala je 90-godišnja baka.

Abbey ne žali novac koji potroši svake godine za praznike jer kako kaže svaki dar je kupljen i poklonjen s ljubavlju.