"Probijanje" do sunca
34

Bajkoviti prizori iznad kotline: Pogledajte kako izgleda izranjanje iz guste magle u Sarajevu

N. O.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Kako se posljednjih dana u Sarajevu bilježe guste magle uzrokovane zagađenjem vazduha, fotoreporter portala Klix.ba zabilježio je kako izgleda "izranjanje" do sunca iz bijelog pokrivača.

Snimak koji prikazuje današnje stanje vazduha u Sarajevu prati let drona od sivila u gradu kroz gustu maglu do izlaska iznad kotline i probijanja sunčevih zraka.

Uprkos činjenici da je magla nastala kao rezultat zagađenja, fotografije koje je fotoreporter zabilježio iznad bijelog pokrivača donose bajkovite prizore.

Smog i magla su standardna pojava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine tokom hladnijih jesenjih i zimskih dana, kao i zagađenje vazduha.

Dok danas sunce probija kroz maglu, za naredne dane se prognozira oblačno vrijeme, a do kraja tekuće sedmice očekuje se prilično kišovito razdoblje, naručito u centralnim, južnim i jugozapadnim područjima Bosne i Hercegovine.

Najizraženije padavine moguće su u srijedu (16.11.). Izraženo južno strujanje zraka uslovit će da temperature zraka i dalje budu iznad višegodišnjeg prosjeka za ovo doba godine.