U Lynchburgu
0

Bačva Jack Daniel'sa u čast novog predsjednika

FENA
U vrijeme kada sljedeći predsjednik Sjedinjenih Država bude polagao zakletvu u uredu u Washingtonu 20. januara 2009., "Jack Daniel's" destilerija u gradiću Lynchburgu, u državi Tenesi, izdvojiti će bačvu viskija kako bi obilježila polaganje zakletve 44. predsjednika.

Destilerija će ovu specijalnu bačvu u čast predsjednika nazvati „Predsjednička bačva“. Predsjednička bačva, koja je sazrela prije nekoliko godina, bit će postavljena na specijalno mjesto u jednom od skladišta na obroncima ovog grada u Tenesiju da bi nastavila sazrijevati dok prolaze godišnja doba.

"Inauguralna proslava nije nikakva novost u Lynchburgu" rekao je Jeff Arnett, glavni degustator viskija Jack Daniel's. "Gospodin Jack Daniel je lično organizirao inauguralnu zabavu svake četiri godine. Održavana je 4. marta i rečeno nam je da su ove događaje pratile cjelonoćne zabave, ples i naravno dovoljne količine našeg domaćeg proizvoda."

Arnett je rekao da predsjednička politika nije bila puno bitna osnivaču viskija. Bačva će se s vremena na vrijeme provjeravati da bi se dobio uvid u njeno sazrijevanje u skladištu.

"Slično kao i predsjednik, naš viski je produkt okruženja u kojem nastaje. Radeći tokom cijele sezone u različitim vremenskim uvjetima, tokom vrućih ljeta i hladnih zima, dajemo našem viskiju karakter. S vremana na vrijeme provjeravat ćemo u kakvom je stanju viski i da li prati razvoj predsjednika“, kazao je Arnett.

Nakon završetka procesa izvršit će se pakovanje i početi prodaja, a prihod od prodaje ide u dobrotvorne svrhe.