|

Avanturisti nabasali na tragove Jetija

Avanturisti nabasali na tragove Jetija
0
F
FENA
21.10.2008. u 13:43
0
komentara
0

dijeljenja
Grupa japanskih avanturista tvrdi da je na obroncima Himalaja, između Nepala i Tibeta, pronašla tragove mitskog bića Jetija, pola čovjeka - pola majmuna. Tragovi su dugi oko 20 centimetara i liče na otiske ljudskog stopala, izjavio je Yoshiteru Takahashi, direktor japanskog Programa Jeti.


Takahashi se sa sedmoricom istomišljenika, sudionika spomenutog programa, treći put našao na Himalajima u potrazi za Jetijem. Ekspedicija je tokom 42 dana pretražila područje Dhaulagirija, visokog 7.661 metar.

"Godinama se vraćamo na HimalajE i sposobni smo prepoznati tragove medvjeda, vuka, snježnog leoparda, jelena... a to što smo vidjeli nije ništa od toga," rekao je Takahashi i dodao: "I dalje smo uvjereni da postoji. Zahvaljujući otiscima i pričama stanovnika, sigurni smo da nije plod mašte."

Za razliku od japanskih entuzijasta, tirolski alpinist Reinhold Messner koji je 1986. godine bio uvjeren da je vidio zvijer, u svojoj je knjizi "Moja potraga za Jetijem" iz 1998. zaključio da je Jeti "plod mašte" i da ga ljudi zamjenjuju s mrkim medvjedom.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.