{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Automobil koji umjesto sjedišta ima WC šolju

S
15.7.2010. u 21:59
0
6
Automobil koji umjesto sjedišta ima WC šolju
0
Automobil koji umjesto sjedišta ima WC šolju
Porodica iz Colorada više neće morati brinuti o tome gdje da stane kada tokom vožnje osjete da se moraju olakšati. Naime, Dave Hersch je dizajnirao automobil koji umjesto sjedišta ima dvije WC-šolje.
Amerikancu su trebale četiri godine da dovede do savršenstva svoj automobil koji doseže brzinu do 50 kilometara na sat. U automobilu se mogu voziti dvije osobe, koje sjede na WC-šoljama, dok sa strane imaju šest rolni toalet papira, ali i stalak za časopise.

"Prva verzija automobila koju sam načinio nije bila funkcionalna. Već tokom prve vožnje WC-šolja je skliznula i razbila se u paramparčad. Kasnije sam načinio i drugu verziju automobile, u koju sam ponovo ugradio WC-šolju, vodokotlić i kočnice, no moj prijatelj je tokom prve vožnje odmah razbio šolju", ispričao je Hersch.

Treća verzija je bila ona prava.

"Ovaj konačni model je siguran. Djeca su skakala tokom vožnje, ali i stariji i ništa se nije razbilo. Vožnja u ovom vozilu je idealan način da upoznam sve komšije i to bez onih formalnosti uobičajenih za starije osobe", istakao je Hersch za "Rex Features".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: