"Zanimljiv" izum
0

FOTO / Automobil koji umjesto sjedišta ima WC šolju

Sarajevo-x.com
Porodica iz Colorada više neće morati brinuti o tome gdje da stane kada tokom vožnje osjete da se moraju olakšati. Naime, Dave Hersch je dizajnirao automobil koji umjesto sjedišta ima dvije WC-šolje.

Amerikancu su trebale četiri godine da dovede do savršenstva svoj automobil koji doseže brzinu do 50 kilometara na sat. U automobilu se mogu voziti dvije osobe, koje sjede na WC-šoljama, dok sa strane imaju šest rolni toalet papira, ali i stalak za časopise.

"Prva verzija automobila koju sam načinio nije bila funkcionalna. Već tokom prve vožnje WC-šolja je skliznula i razbila se u paramparčad. Kasnije sam načinio i drugu verziju automobile, u koju sam ponovo ugradio WC-šolju, vodokotlić i kočnice, no moj prijatelj je tokom prve vožnje odmah razbio šolju", ispričao je Hersch.

Treća verzija je bila ona prava.

"Ovaj konačni model je siguran. Djeca su skakala tokom vožnje, ali i stariji i ništa se nije razbilo. Vožnja u ovom vozilu je idealan način da upoznam sve komšije i to bez onih formalnosti uobičajenih za starije osobe", istakao je Hersch za "Rex Features".