Zanimljivosti
24

Automehančari se našalili sa korisnicima Google Street Viewa

Klix.ba
Fotografija na kojoj se vidi kako muškarac leži na zemlji, a iznad njega stoji čovjek sa sjekirom, uznemirila je građane Edinburgha, grada u Velikoj Britaniji gdje je i nastala. Fotografiju su pronašli korisnici Google Street Viewa i alarmirali policiju, a istraga je pokazala da je zapravo sve bila šala dvojice automehaničara.

Googleovo vozilo obilazi svijet, a fotografije korisnici mogu pregledati zahvaljujući usluzi Google Street View. Tako mnogi naiđu na očaravajuće, ali i bizarne fotografije. Također, dešavalo se i da se otkriju i zločini zahvaljujući fotografijama koje načini Google.

A, dvojica automehaničara iz Edinburgha, Dan Thompson i Gary Kerr, odlučila su se dobro našaliti kada su vidjeli da njihovom ulicom prolazi Googleovo vozilo.

"Na tu ideju smo došli odmah. Ja sam se bacio na zemlju, a Gary je uzeo sjekiru iz garaže. Imali smo dvadeset sekundi za zbijanje šale i to je jedino čega smo se dosjetili", kazao je Thompson za Independent,

No, obojica su i zaboravila na šalu sve dok fotografija nije postavljena na Google Street View, a ubrzo postala i viralna.

Alarmirana je i policija koja je sprovela istragu, pa su automehaničari morali davati izjave.

"Oni su već unaprijed znali da je riječ o šali, jer jedan od njihovih kolega auto dovozi nama na servis. Nasmijali smo se svemu te su oni ubrzo i otišli", rekao je Thompson.

Inače, i ranije se dešavalo da ljudi na slične načine se našale kada vide Googleovo vozilo.