Lažne patike
10

Australski premijer nova žrtva neuspjelog Photoshopa, nasmijao korisnike interneta

Klix.ba
Australski premijer Scott Morrison nova je žrtva neuspjelog Photoshopa, a fotografija koja je objavljena na njegovoj oficijelnoj stranici nasmijala je i njega, ali i korisnike interneta.

Obrađena fotografija Morrisona i njegove porodice pokazala je da premijer nosi drugačije patike u odnosu na one koje se vide na originalnoj fotografiji. Morrison je u svojoj duhovitoj reakciji za propust okrivio uposlene u svojoj kancelariji.

"Poruka mom odjelu - nisam tražio čišćenje cipela, ali ako morate koristiti Photoshop molim vas da se fokusirate na nedostatak kose, ne na stopala", napisao je Morrison na Twitteru.

Da stvar bude još gora, dotrajale i prljave patike nisu samo zamijenjene novim bijelim patikama, nego na obrađenoj fotografiji izgleda kao da Morrison nosi dvije lijeve patike. To je potaknulo korisnike interneta da prave fotografije na kojim su Morrison i njegove kolege iz vlade u lažnoj obući.

Morrison je odgovorio objavom pravih patika navodeći da nije znao da će fotografija biti obrađena.

Iz ureda premijera objavljeno je da je za propust odgovoran grafički dizajner koji je bio uključen u kreiranje premijerove božićne čestitke, a ured je nehotice objavio fotografiju. Na premijerovoj stranici sada je objavljena originalna fotografija.