Privlače hiljade znatiželjnika
0

Australski par kuću pretvorio u muzej kraljevske porodice

Sarajevo-x.com
Uz najveću svjetsku zbirku kraljevskih suvenira, australski par Janet i Philip Williams stvorili su vlastitu kraljevsku kuću Windsor. Oni su svoj dom u Woononi, južno od Sydneya, pretvorili u kraljevski muzej, koji privlači hiljade znatiželjnih posjetitelja svake godine.

Zastave Ujedinjenog Kraljevstva su posvuda u vrtu, gdje se mogu naći i Charles i Camilla dok se drže za ruke. Ulaskom u dom 'kraljevska turneja' se nastavlja, piše Daily Mail.

A tu možete naći gotovo sve. Od kraljice u prirodnoj veličini preko prigodnog posuđa do Charlesovih i Dianinih papuča. To je prava 'monarhomanija'.

Sve je počelo kad se Janet (62) sastala s kraljicom tokom posjete kraljevskoj porodici 1952. koju joj je priuštila njena majka.

"Tad sam počela prikupljati primjerke za svoju kolekciju i nisam prestala do danas", kaže Janet.

U njenoj kući je više od 12.000 predmeta kupljenih u trgovinama, antikvarnicama ili putem eBaya. Janet i njen suprug su prije sedam godina izgradili veću kuću kako bi u nju mogli smjestiti sve veću zbirku.

Janetin idol, princeza Diana ima svoju spomen-sobu, u kojoj se može čuti pjesma Eltona Johna 'Candle In The Wind'.

Koliko su se posvetili detaljima najbolje ilustruje činjenica da je Philip je čak i WC prilagodio kraljevskoj porodici, tako što je na WC šolji napravio tron.