{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Australijanci piju 15 litara čistog alkohola godišnje

S
16.6.2009. u 21:15
0
8
Australijanci piju 15 litara čistog alkohola godišnje
0
Australijanci piju 15 litara čistog alkohola godišnje
Magazin Daily Telegraph objavio je rezultate dvogodišnjeg istraživanja u Australiji po kojem svaki stanovnik te zemlje u prosjeku popije 15 litara čistog alkohola godišnje.
Istraživanje je izazvalo veliki šok u javnosti budući da je poznato da je svjetski postotak konzumiranja alkohola po glavi stanovnika tri puta manji nego ovaj u Australiji.

Najkritičnija situacija je u gradu Alice Springs u području takozvanog Sjevernog teritorija gdje po glavi stanovnika ta količina iznosi i do 20 litara alkohola.

Jedini koji su se Australijancima približili u ovoj razarajućoj navici su Irci i Česi koji u prosjeku popiju oko 13 litara alkohola godišnje.

U istraživanju su učestvovali ljudi od 15. godine života, a najveći broj alkoholičara u Australiji je muškog roda. Ova navika ozbiljno je narušila zdravlje mnogih Australijanaca, a nakon ovih izvještaja reagovala je i vlada Sjevernog teritorija.

Naime, zabranjena je prodaja velikih bačvi od 4 i 5 litara vina, te ograničena prodaja boca vina od dvije litre u popodnevnim satima. No, to je samo povećalo prodaju piva, pa vlada razmišlja o novim mjerama.

Ministar zdravstva u području Sjevernog teritorija, Kon Vatskalis, izjavio je da statistika pokazuje da se u Alice Springsu svaki dan proda 544, 4 litara vina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: