Zanimljivosti
0

Australija: Piton pred djecom progutao tri kućna ljubimca

Sarajevo-x.com
Nesretna porodica iz Australije, čija je tri kućna ljubimca progutao ogromni piton koji već sedmicama vreba njihov dom, strahuje da bi njihova djeca mogla biti sljedeća na jelovniku ovog predatora.

Porodica Peric iz Australije ove sedmice je svjedočila stravičnom prizoru na verandi njihove porodične kuće u Kurandi (Queensland). Naime njihovog voljenog malenog psa u 30 minuta progutala je pet metara duga zmija, tačnije piton.

Zgroženi članovi porodice Peric pokušavali su spasiti svog jadnog ljubimca bacanjem stolica na opasnu zmiju, ali bezuspješno.

"Već pet godina smo imali ovog psa i bio je član naše porodice. Bilo je jako mučno gledati kako ga zmija guta", izjavio je u utorak Daniel Peric za Cairns Post, a prenio britanski Daily Telegraph.

U proteklih nekoliko sedmica zamorac i mačka porodice Peric također su bili žrtve pitona, te su roditelji zabrinuti za život njihovo dvoje djece, Ethana (5) i Talije (7) koji su također vidjeli kako piton guta njihovog psa.

Zabrinuta porodica je pozvala lokalnog stručnjaka za zmije, Stuarta Douglasa iz Australian Venom Zooa, koji je odnio pitona sa sobom. Piton će nesretnog psa probavljati čak dva dana, a zatim će ga Douglas pustiti na slobodu u obližnji nacionalni park.