Tajna savršene linije
38

Audrey Hepburn nikada nije bila na dijeti, a za doručak je jela tost i pekmez

Klix.ba
Imati holivudsku liniju jednostavnije je nego što mislite. Jedna od najljepših holivudskih glumica Audrey Hepburn najpoznatija po filmu "Doručak kod Tiffanyja" i 26 godina nakon smrti jedna je od ikona stila.

Ona je prva koja je popularizirala malu crnu haljinu. Ova glumica bila je visoka 170 cm, a imala je pedesetak kilograma, a ono što je interesantno jeste da Audrey nikada nije držala dijetu, piše Reader's Digest.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Iako mnogi vjeruju da je glumica imala neki poremećaj ishrane ni to nije tačno, zapravo njena tajna bila je u zdravom načinu života.

U intervjuu za People njen sin Luca Dotti je potvrdio da je tajna njenog dugog života i vitke figure to što nikada nije bila ni na kakvoj dijeti.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

"Mama je obožavala talijansku hranu i pastu. I jela je pomalo od svega, ali više je jela žitarica od mesa", rekao je Luca.

Njen partner Robert Wolders s kojim je glumica živjela 13 godina otkrio je neke njene prehrambene navike.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

"Audrey je za doručak jela tost i pekmez, za ručak teletinu, piletinu ili tjesteninu, a za večeru bi često jela supu od povrća i mesa. Nakon večere pojela bi nekoliko kockica crne čokolade i popila malo viskija", rekao je Robert.

Također, Audrey je vježbala ali ništa pretjerano. Robert je kazao kako jeglumica jako voljela šetati te da ju u šetnji često nije mogao ispratiti.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Njen režim vježbanja uvijek je bio uravnotežen i lako izvodljiv, a osim toga imala je i brz metabolizam.