Zanimljivosti
0

Ashley Lawrence: Djevojka koja se hrve sa aligatorima

Klix.ba
Posao iz snova za Ashley Lawrence mnogima bi bio prava noćna mora. Ova 25-godišnjakinja svakodnevno se hrve sa aligatorima kako bi ih premjestila u sigurnu okolinu floridskog Evergladesa.

Lawrence već godinama brine o zarobljenim divljim životinjama, još otkako je maturirala.

"Mislim da sam uspjela u onome što radim zbog svoje sposobnosti da 'pročitam' životinjsko ponašanje. Ne znam da li imam neki poseban talent za to ili je to samo nešto na šta se zaista dobro mogu fokusirati. Razumijevanje ponašanja životinja do određenog stepena spašava me od nepotrebnog hrvanja", rekla je Lawrence za Miami New Times i dodala kako ne bi mogla zamisliti neki drugi posao koji bi joj toliko prirastao srcu.

"Kada su u pitanju životinje kojima je potrebna pomoć, ili životinjski život, to me jednostavno ispuni energijom", kaže Lawrence.

Ona se svakodnevno susreće i radi sa odraslim aligatorima, koji mogu dostići dužinu i od gotovo pet metara. Članica je tima zvanog Gator Boys, čiji je rad postao tema TV serije na Animal Planetu.

Program prati pokušaje tima u spašavanju aligatora i njihovom premještanju u sigurnu okolinu, prije nego ih traperi ulove i ubiju.

Američki aligatori obitavaju na jugoistoku SAD-a, a smatra se da u Floridi i Louisiani živi više od milion jedinki.