{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Apple i Facebook svojim uposlenicama plaćaju umjetnu oplodnju

15.10.2014. u 08:32
7
4
Apple i Facebook svojim uposlenicama plaćaju umjetnu oplodnju
7
Apple i Facebook svojim uposlenicama plaćaju umjetnu oplodnju
U dominantnom muškom području tehnologije, tačnije u firmama Facebook i Apple, našli su rješenje, odnosno nude razne mogućnost ženama koje žele biti majke, ali i nastaviti razvijati svoju karijeru.
Ove dvije kompanije će svojim zaposlenicama platiti do 20.000 dolara troškova kako bi zamrznule jajašca za kasniju umjetnu oplodnju. One žene koje žele kasnije imati djecu, a sada bi da razvijaju karijeru, neće se morati odreći ni jednoga ni drugoga i kompanije će im finansirati postupak čuvanja jajašaca.

Facebook sa ovim počinje u januaru. Osim zamrzavanja jajašaca uposlenicima žele ponuditi pomoć i pri usvajanju djece, kao i pomoć pri pronalaženju surogat majke, odgovorili iz Facebooka putem e-maila za USA Today.

"Želimo osnažiti žene u Appleu da učine najbolje djelo u svom životu. Želimo da se mogu ostvariti i kao majke i brinuti za svoju djecu", saopćili su iz Applea.

Suština je u tome da su žene u najboljim godinama za karijeru u isto vrijeme i kada su u najboljim godinama za majčinstvo, tako da ih ove dvije kompanije očito žele zadržati na poslu, a novca svakako imaju dovoljno da plate kasnije umjetnu oplodnju ili neki od drugih postupaka i načina da dobiju djecu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: