Ne želi da se udeblja
0

Anoreksična majka mršavija od sedmogodišnje kćerke

Sarajevo-x.com
Na prvi pogled izgledaju kao da su sestre, ali ustvari na fotografiji su Rebecca Jones (26) koja je mršavija od svoje kćerke Maisy (7). Rebeccina pretanka figura izgleda još i tanja kada njih dvije obuku istu odjeću.
Rebecca Jones, iz Manchestera u Velikoj Britaniji, je sekretarica u medicinskom centru i preživljavala na supama, tostu i energetskim pićima. Nju su doktori upozorili da će je nedostatak hranljivih materija ubiti. U isto vrijeme ona podržava Maisy da jede čokolade i torte.

"Ja nosim istu gardarobu kao i moja kćerka i to mi daje osjećaj ponosa. Ja znam da je to pogrešno, ali ja se osjećam dobro. Uopšte ne mislim da sam mršava, uvijek sam mislila da sam malo krupnija", rekla je Jones, prenosi Daily Mail.

Njen poremećaj u ishrani počeo je kada su joj se roditelji razveli, a ona imala samo 11 godina. Nedostatak roditeljske pažnje nadoknađivala je hranom, ali je zato bila meta napada u školi.

"U 13. godini sam jednostavno prestala da jedem. Nakon što sam izgubila drastično na kilaži svi moji prijatelji počeli su da hvale moj izgled", rekla je Jones. Dodala je da je bila srećnija i da je njena mama bila srećna. Međutim, ona se nije tu zaustavila i naredne dvije godine je gubila još i više kilaže. Često bi se osjećala preslabom da ustane.

Maisyinog oca upoznala je na studijama i sa 19 godina ostala u drugom stanju. Doktor i njen momak su je pokušavali natjerati da jede regularnu hranu u normalnim količinama, ali njen stomak je to odbijao, a kasnije i ona. Za vrijeme trudnoće dobila je samo tri kilograma, a Maisy se rodila kao zdrava djevojčica.

Rebecca je rekla svojoj kćerki da boluje od poremećaja u ishrani, ali da ona treba normalno da jede. Prije nekoliko dana dobila je upozorenje od doktora da će uskoro oboljeti od bolesti mišića što će joj onemogućiti kretanje, ukoliko uskoro ne promjeni navike.