|

Anny Divya prvi put je sjela u avion kada je počela upravljati njime

Anny Divya prvi put je sjela u avion kada je počela upravljati njime
25
Klix.ba
15.8.2017. u 07:41
22
komentara
25

dijeljenja
Anny Divya prvi put je sjela u avion kada je počela upravljati njime Foto: Twitter
Indijka Anna Divya postala je pilotkinja sa 19 godina i otkrila je kako nikada nije letjela avionom dok nije počela ići na obuke za vožnju.
Anny, koja je imala samo 17 godina kada se upisala na časove letenja u svom skromnom gradu u Indiji, sada je 13 godina starija i leti avionima širom svijeta.

"Moja porodica živjela je vrlo skromno i nismo sebi mogli priuštiti let avionom", rekla je Divya.

Ona za svoj uspjeh zahvaljuje roditeljima koji su joj pružali podršku od početka. Kaže kako je tek nakon majčinog ohrabrenja i podsticaja počela težiti karijeri u avijaciji.

Anny je časove letenja pohađala na Akademiji Indira Gandhi, gdje je dobila i stipendiju i nakon dvije godine je diplomirala.
Nakon što se preselila u Mumbai, ova mlada pilotkinja je dobila posao koji je željela u Air Indiji, gdje je naporno radila kako bi postala odlična pilotkinja.

Sada upravlja Boeingom 797 kojim može letjeti 396 putnika i mjesečno leti oko 80 sati. Kaže kako je nošenje pilotske uniforme čini vrlo ponosnom.

Uspjela je uštedjeti dovoljno novca kako bi svojim roditeljima kupila kuću i braći i sestrama platila studij u inozemstvu.

Kaže da joj putnici, kada saznaju koliko godina ima, udjeljuju komplimente.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...