{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Anny Divya prvi put je sjela u avion kada je počela upravljati njime

15.8.2017. u 07:41
25
22
Anny Divya prvi put je sjela u avion kada je počela upravljati njime
25
Anny Divya prvi put je sjela u avion kada je počela upravljati njime
Foto: Twitter
Indijka Anna Divya postala je pilotkinja sa 19 godina i otkrila je kako nikada nije letjela avionom dok nije počela ići na obuke za vožnju.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Anny, koja je imala samo 17 godina kada se upisala na časove letenja u svom skromnom gradu u Indiji, sada je 13 godina starija i leti avionima širom svijeta.

"Moja porodica živjela je vrlo skromno i nismo sebi mogli priuštiti let avionom", rekla je Divya.

Ona za svoj uspjeh zahvaljuje roditeljima koji su joj pružali podršku od početka. Kaže kako je tek nakon majčinog ohrabrenja i podsticaja počela težiti karijeri u avijaciji.

Anny je časove letenja pohađala na Akademiji Indira Gandhi, gdje je dobila i stipendiju i nakon dvije godine je diplomirala.
Nakon što se preselila u Mumbai, ova mlada pilotkinja je dobila posao koji je željela u Air Indiji, gdje je naporno radila kako bi postala odlična pilotkinja.

Sada upravlja Boeingom 797 kojim može letjeti 396 putnika i mjesečno leti oko 80 sati. Kaže kako je nošenje pilotske uniforme čini vrlo ponosnom.

Uspjela je uštedjeti dovoljno novca kako bi svojim roditeljima kupila kuću i braći i sestrama platila studij u inozemstvu.

Kaže da joj putnici, kada saznaju koliko godina ima, udjeljuju komplimente.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: