Emotivno obraćanje
29

Ana Bavrka se rasplakala na protestu protiv nasilja u Mostaru: Glasno kažem da se bojim

D. J.
Foto: Ana Bacrka i Adi Bebanić/Instagram
Foto: Ana Bacrka i Adi Bebanić/Instagram
Inicijativa građana Mostara jučer je organizirala mirni protestni skup na Španskom trgu u Mostaru koji je okupio više stotina građana kojima se obratila i bh. voditeljica i influencerica Ana Bavrka.

Kao žena i kao građanka ovog grada osjećam potrebu da budem ovdje. Ne postoji godišnji odmor ni bilo šta što bi me moglo spriječiti da stanem danas s vama na Španjolski trg i da glasno kažem da se plašim. Kao što se plašila Nizama koja se plašila za sebe i svoje dijete. Ja sam žena i nečija kćerka. Ne daj Bože, mogla sam to biti ja. Jel' biste isto tako zaboravili na mene?", rekla je Bavrka kroz suze.

Dodala je kako joj je žao što na skupu nema više muškaraca.

"Žao mi je što nije više muške populacije danas s nama ali se iskreno nadam da će se i u narednom periodu to promijeniti, da ćete biti naši zaštitnici i da ćete stati rame uz rame sa nama i boriti se protiv svega što se događa", kazala je.

Jedan od rijetkih muškaraca na prosvjedima bio je novinar i influencer Adi Bebanić koji je istaknuo kako "u ovoj zemlji nitko nije siguran".

"Zbog te činjenice što samo žene vidim ovdje, muškarcima želim kazati da nećete biti manje muškarac što ćete podržati prosvjede nad nasiljem nad ženama. Statistike pokazuju da su žene uglavnom žrtve nasilja, a ovo je postala zemlja koja pokazuje da nitko ovdje nije siguran. Molim vas sve ovdje da razgovarate sa svojom djecom, susjedima i obitelji da razdvoje dobro od lošeg. Da naučite sinove kako se trebaju ponašati prema ženama i da ih odgojite za vrijeme koje sutra dolazi, a činjenica je da nam dolazi još teže vrijeme", zaključio je Bebanić na protestu u Mostaru.