Jedva suzdržavala suze
93

Amerikanka tvrdi da je jedna od otpuštenih zaposlenika Mete: To je bio moj posao iz snova

I. B.
Ariel tvrdi da je jedna od 11.000 zaposlenika koji su dobili otkaz u Meti (Foto: Screenshot)
Ariel tvrdi da je jedna od 11.000 zaposlenika koji su dobili otkaz u Meti (Foto: Screenshot)
Mark Zuckerberg, vlasnik kompanije Meta koja posjeduje Facebook, Instagram i WhatsApp, objavio je kako planira smanjiti broj zaposlenika te podijeliti otkaz 11.000 ljudi. Na TikToku sada se javila djevojka koja tvrdi da je jedna iz skupine kojima se ova noćna mora ostvarila.

Korisnica TikToka pod nazivom Megan Ariel iz Chicaga, javila se svojim pratiteljima emotivnim videzapisom u kojem je saopštila da je ona jedna od brojne skupine ljudi koji su otpušteni iz kompanije Meta.

U svojoj objavi, Megan je jedva sudržavala suze opisujući kako se osjeća nakon što joj je putem e-maila stiglo obavještenje o otkazu. Kako je istakla, očekivala je to danima, no sada su je svejedno savladale emocije.

@meganarielll After days of waiting, today I got laid off. #techlayoffs #metalayoff #nontechnicalintech #jobless #funemployed ♬ original sound - Megan Ariel

"Ja sam jedna od 11.000 zaposlenika koji su dobili otkaz u Meti. Imala sam osjećaj da će se to dogoditi jer sam bila u timu za zapošljavanje, a upravo tamo su napravljeni najveći rezovi. Do jučer sam bila u fazi: 'Šta bude - bit će', no kada sam dobila e-mail stigle su me emocije", govori Ariel, brišući suze rukavom majice.

Zatim je nastavila:

"Znam da je to normalna stvar. Mislila sam da je ovo moj posao iz snova i bila sam jako ponosna na sebe kad sam ga dobila. I dalje sam ponosna na sebe. Nisam nikad mislila da mogu raditi za kompaniju poput ove", objasnila je.

Megan, koja je istakla da je prije Mete radila za Microsoft, rekla je kako joj je jasno da su sada došla teška vremena u svijetu.

"Mrzim činjenicu da 'moj posao iz snova' sada znači 'biti bez posla'. No, znam da univerzum ima neke divne planove za mene", rekla je Ariel, nasmijavši se.

Također, pružila je i riječi utjehe za sve osobe koje su trenutno u istoj situaciji.

"Mi ćemo proći ovo. To je jednostavno život", zaključila je Ariel, koja je u komentarima dobila podršku svojih pratitelja.

Inače, ovo nije prva kompanija u kojoj su najavljeni rezovi. Ranije je to učinio i Twitter.

Nakon što je Meta odlučila isto, izvršni direktor kompanije Mark Zuckerberg je u svojoj izjavi rekao kako je ovo "jedna od najtežih promjena koje su napravljene u historiji njegove kompanije".