Dnevno unosi 12.000 kalorija
0

Amerikanka teška 273 kg želi postati najteža žena na svijetu

Sarajevo-x.com
Donna Simpson (44) iz New Jerseyja, koja je visoka 167 cm i teška 273 kg, ima cilj da postane najteža žena na svijetu i dostigne težinu od 463 kg.

Kako bi ostvarila svoj cilj, Simpsonova svaki dan unosi 12.000 kalorija. Njena težina se počela povećavati dok je bila u braku sa prvim mužem, kuharom koji je spremao ukusnu hranu, pa čak i donosio ostatke iz restorana u kojem je radio.

Kada su se razveli, neposredno nakon rođenja njihovog sina Devina, Donna se nastavila debljati. Pokušala je smršavjeti, ali je odustala nakon šest mjeseci. Bila je spremna i na podvezivanje želuca, ali se predomislila nakon što je njen prijatelj umro od komplikacija poslije slične operacije. Od tog trenutka je odlučila udebljati se što više može. Upoznala je i novog dečka, Philippea Gouamba, koji je težak 82,5 i visok 190,5 cm.

Uprkos tome što su joj doktori rekli da je nemoguće da zanese, Simpsonova je 2007. godine carskim rezom rodila kćerku Jacqueline. Nakon toga je i zvanično postala najteža majka na svijetu.