Živjela bi u kući u obliku cipele
0

Amerikanka opsjednuta obućom posjeduje 16.400 pari cipela

Klix.ba
Darlene Flynn, 57-godišnja Amerikanka iz Kalifornije. u svojoj kolekciji čuva nevjerovatnih 16.400 pari cipela, čime je oborila vlastiti rekord u posjedovanju najveće kolekcije obuće na svijetu.

Poznato je da su žene opsjednute cipelama, ali teško da će ijedna dostići Darlene koja s razlogom nosi nadimak "Kraljica cipela". Cipele je počela opsesivno kupovati nakon razvoda 2001. godine. Do 2006. već je posjedovala 7.765 pari, što je bilo dovoljno za Guinnessovu knjigu rekorda.

Sada kada se njena kolekcija, koja vrijedi oko 500.000 dolara, udvostručila, Darlenne će još jednom biti upisana kao svjetska rekorderka po broju cipela.

Amerikanka je toliko opsjednuta cipelama da skuplja i namještaj u obliku cipela, zatim umjetnine o temi cipela, odjeću, čajnike, telefone, posuđe i minijaturne porcelanske figure.

"Ne znam zašto sam odabrala cipele. Jednostavno ih volim i to se otelo kontroli. Volim da su oko mene, da ih gledam i razmišljam o mojim putovanjima širom svijeta", kazala je Flynn.

Jednom je putem eBaya pokušala kupiti kuću u obliku cipele, ali ju je nažalost drugi kupac pretekao.

"Ja bih živjela u cipeli pod uslovom da je dovoljno velika da u njoj stanu sve ostale cipele koje posjedujem", zaključuje Amerikanka.